De klokken in de kerk op de Markt van Arnemuiden zijn bij velen bekend vanwege het lied waarin ze worden bezongen. Deze klokken, met de namen Jezus en Maria, hingen in de oude kruiskerk van Arnemuiden. De kerk is gebouwd in de eerste helft van de 16de eeuw. In 1858 werd de oude kruiskerk afgebroken en is er een nieuwe kerk gebouwd aan de Markt. Een deel van het bouwmateriaal en het interieur van de nieuwe kerk is afkomstig uit de oude kerk. De klokken verhuisden naar de nieuwe kerktoren en luiden al eeuwenlang in Arnemuiden. Helaas zijn de klokken niet te bezichtigen vanwege de gevaarlijke klim ernaar toe.
Het Carillon
In de toren van de kerk aan de Markt hangt een carillon, dat elk kwartier een melodietje speelt. De meeste klokken van het carillon zijn gegoten tussen 1554 en 1557 door de Mechelse klokkengieter Peter van der Gheyn. Daarmee is dit het op één na oudste carillon van Nederland. Rond 1582 zijn de klokken in Arnemuiden terecht gekomen. Peter van der Gheyn jr. heeft toen het carillon uitgebreid en aangepast. Het carillon werkte echter niet zoals het zou moeten. Daarom werd de hulp horlogemaker Jan Dirckszoon Coop uit Delft ingeroepen. Vanaf 1589 werkte het carillon naar wens. Tot 1885 hing het carillon in de kerktoren van Arnemuiden. In 1885 had het stadsbestuur van Arnemuiden zo weinig geld in kas dat ze besloten om het carillon te verkopen. Het carillon kwam in handen van een Middelburgse handelaar, die de klokken doorverkocht aan het rijk. Zo kwam het dat de klokken tot ongeveer 1962 in de toren van het Rijksmuseum in Amsterdam hingen. Sinds 1964 hangen de meeste klokken van het carillon weer in de toren van Arnemuiden.
Uniek astronomisch uurwerk
In de kerktoren aan de Markt treft de bezoeker een derde bijzonderheid aan. Een voor Europa uniek astronomisch uurwerk, in 1589 gemaakt door Jan Dirckszoon Coop. De bol geeft de stand van de maan aan en de getijdenklok de waterstand. In het verleden gaf het uurwerk de getijden in Arnemuiden aan en nu die van Vlissingen.