Visserijdag 2018

Datum : 07-06-2018

Arnemuiden heeft niet alleen een rijk traditie als het gaat om visserij en scheepvaart, maar ook de Visserijdag zelf is een traditie. Elk jaar, de laatste zaterdag van juni, laat het vissersplaatjse zich van haar beste kant zien. Een bonte verzameling aan kramen, leuke optredens, ringrijden, open musea, vissersschepen van toen en nu en natuurlijk veel lekkers van zee. Arnemuiden heet u hartelijk welkom op de Visserijdag 2018!

Kom op de fiets of met de trein
De parkeerruimte in en rondom Arnemuiden is zeer beperkt, zeker nu er een aantal straten en parkeerterreinen opnieuw worden aangelegd. Als het weer het toelaat willen we bezoekersvragen op de fiets te komen, maar ook met de trein is de Visserijdag goed te bereiken. Het station Arnemuiden is op 1 minuut loopafstand van de markt verwijderd. Als u toch met de auto komt, volg dan de aangegeven parkeerroutes.

NIEUW dit jaar: Visserijplein
Voor het eerst zal er tijdens deze editie van de Visserijdag een echt Visserijplein zijn op het havenhoofd in Arnemuiden. Op het plein is van alles te beleven, te koop en te bekijken. Er staan verschillende kramen; Van de Gruiter uit Vlissingen staat er met netten, De Coöperatie uit Vlissingen staat met een kraam waarin allerlei visserijspulletjes te koop zijn, Robbie Verkamman verwonderd u met zijn kennis over netten, vismethodes en laat de werking van de puls techniek zien. Bij de kraam van vishandel Vis-Amy kunt u een lekker haringtje halen en ook staat er een kraam vol met allerlei verse gevangen vis van de afgelopen werkweek. Al met al is het Visserijplein echt de moeite waard om te bezoeken.

Bekijk viskotters, oud en nieuw
Het is jaren geleden dat een echte viskotter Arnemuiden aan deed, maar tijdens de Visserijdag kunt u ze bewonderen. De Arm 46 zal aan de kade afgemeerd liggen, dit schip wordt nog dagelijks gebruikt om vis te vangen. Houdt u liever van historische schepen, dan kunt u terecht op de Arm 16 of op de naastgelegen Historische Scheepswerf. Bekijk de scheepsmodellen of vaar mee over het Arnekanaal met een oude hoogaars.

Versgebakken vis
Houdt u van gebakken vis? Dan moet u zeker het visserijplein bezoeken. Tegen een kleine vergoeding is er een lekker gebakken visje verkrijgbaar. De vis wordt gesponsord door de vissersvloot van Arnemuiden en Vlissingen en het fileren en bakken wordt gesponsord door Zeevishandel van de Gruiter. Het geld dat dit oplevert gaat naar twee goede doelen: De KNRM en stichting Arnemuiden helpt Teius.

Soort nieuws : Evenementen